Tekst aanpassen? Bij de thema instellingen ga je naar: "Algemeen en kleuren" > "Slogan"
0
Winkelwagen
€ 0,00
Artiesten /

Timelock

Timelock van het slot af
Dat na de grote conjunctie van Jupiter en Saturnus eind 2020 het onverwachte ineens verwacht zou kunnen worden, is een logisch verhaal. Maar dat de van oorsprong Haagse symfoband Timelock, die met name in de 90’s furore maakte met hun aanstekelijke, Saga-achtige progressieve rock, een comeback zou gaan maken in 2021 is toch wel van een andere orde.
Het laatste wapenfeit van Timelock is intussen zo’n 15 jaar geleden, toen het album Buildings het licht zag. Daarna is het stil geworden. Totdat ‘Circle of Deception’-gitarist Martin Hendriks de oprichters Julian Driessen (keyboards) en Ruud Stoker (zang) opzocht om voor zijn MHX Music YouTube-kanaal nieuw materiaal te gaan schrijven. Het idee om een paar nummers op te gaan nemen, liep al snel uit de hand en inmiddels ligt er zowel een EP én een album klaar om uitgebracht te worden.
De grote vragen zijn natuurlijk ‘Gaat de band door waar ze in 2006 gebleven waren?’ en ‘Wie zijn de andere bandleden?’. Op de keper beschouwd, gaat de band door waar ze na de release van ‘Circle of Deception’ (2002) gebleven waren toen Martin Hendriks en Rob Boshuijzen (drums) de band verlieten.  De insteek van de nieuwe muziek is dan ook symfonische hardrock. Het is allemaal net even wat pittiger en in your face dan in het verleden. Wat daarbij opvalt, zijn de nieuwe aanwinsten in de line-up.
Bassist David Guurink, een jonge frisse vent, die muziek met de paplepel ingegoten heeft gekregen en zeer kundig is op het 4 snarige instrument, maakt de basis band compleet. Maar daar houdt het niet mee op. De grootste muzikale aanwinsten zijn Arjen van den Bosch, die met zijn orkestrale en additionele keyboards een Nightwish-achtige saus over het geheel legt, en backing vocalisten Laura Eradus en Coby van Oorschot, die een extra dimensie in de composities aanbrengen.
Kortom, genoeg om naar uit te kijken. Achter de schermen wordt er op dit moment hard gewerkt aan de videoclip van de single en de release van de EP. Dus stay tuned en hou de berichtgeving in de gaten. 2021 wordt het jaar van Timelock!
 Over ons

Buy Your Album is een initiatief van Dutch Music Works b.v.. Het biedt een verkoop platform voor onafhankelijke bands en labels voor het aanbieden van beeld- en geluidsdragers én merchandise aan consumenten binnen de EU. (Wij zijn druk in voorbereiding om de nieuwe BTW regels voor e-commerce binnen de EU in te richten).

Klanten buiten de EU kunnen terecht bij onze internationale bandcamp store via https://dutchmusicworks.bandcamp.com

Bedrijfsgegevens

Dutch Music Works b.v.
Bakkerstraat 39
5554 EC  Valkenswaard
the Netherlands
KvK 654.979.37
BTW NL.8561.364.38.B.01
EORI NL.8561.364.3

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.