Tekst aanpassen? Bij de thema instellingen ga je naar: "Algemeen en kleuren" > "Slogan"
0
Winkelwagen
€ 0,00
Kayak - Seventeen [2x 12"vinyl+CD]
Kayak - Seventeen [2x 12"vinyl+CD]

Het 17e studio album van Kayak waar Ton Scherpenzeel zich omringde met een volledig nieuwe line-up. Je ontvangt gratis een ansichtkaart met een persoonlijke boodschap van de band bij je bestelling.

Verzendkosten

€ 9,00 

€ 30,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Seventeen is het zeventiende studioalbum van Kayak. Bandleider Ton Scherpenzeel zag zich geconfronteerd met een leegloop na Cleopatra - The crown of Isis. Seventeen wordt gedistribueerd door het platenlabel InsideOut Music, een belangrijke speler op de markt van progressieve rock, en zelf onderdeel van Sony BMG. Het initiatief daartoe kwam van de manager van Riverside, dat al via InsideOut Music albums uitbracht.

Het album werd opgenomen in de KHS studio van Scherpenzeel met aanvullende opnamen in de Lakeside Studios te Loosdrecht en The Grien Room in Leeuwarden. Speciale gast op dit album is gitarist Andrew Latimer van Camel, de band waarmee Scherpenzeel nog diverse optredens heeft verzorgd voor de totstandkoming van dit album. Het merendeel van de muziek stamt uit de periode twee jaar voorafgaand aan het album. Slechts enkele stukken dateren van daarvoor, zoals Feathers and tar, dat gebaseerd is op een niet uitgebracht stukje uit Cleopatra. Het album is opgedragen aan Lida Rikkert, moeder van Scherpenzeel en amateurviolist en eerste pianoleraar van hem.

Het album werd positief ontvangen binnen de niche van de progressieve rock. Om het album te promoten zal Kayak optredens verzorgen in de formatie Bart Schwertmann (zang), Marcel Singor (gitaar), Kristoffer Gildenlöw (bas), Ton Scherpenzeel (toetsen) en Collin Leijenaar (drumstel). Leijenaar was ten tijde van de opnamen niet beschikbaar; Robbemont niet tijdens de geplande concertreeks. Scherpenzeel voelde zich opgelucht want Gildenlöw en Leijenaar hadden ook al met elkaar gespeeld tijdens een tournee van Neal Morse. Het album stond daarvoorafgaand al twee weken in de Nederlandse Album Top 100 (plaatsen 6 en 66). 

Line-up:
Ton Scherpenzeel – toetsinstrumenten, zang, basgitaar
Bart Schwertmann – zang (was de eerste zanger die reageerde, Scherpenzeel zette nog wel een advertentie voor nieuwe zangers maar bleef bij zijn eerste keus)
Marcel Singor – gitaar 

met:
Lean Robbemont – drums
Kristoffer Gildenlöw – bas (track 11)
Rens van der zalm – viool (track 10)
Izak Boom – banjo, ukelele (track 9)
Nico Outhuijse – percussie (tracks 2, 5, 6, 8, 11) en achtergrondzang
Andrew Latimer – gitaar (track 6)

Over ons

Buy Your Album is een initiatief van Dutch Music Works b.v.. Het biedt een verkoop platform voor onafhankelijke bands en labels voor het aanbieden van beeld- en geluidsdragers én merchandise aan consumenten binnen de EU. (Wij zijn druk in voorbereiding om de nieuwe BTW regels voor e-commerce binnen de EU in te richten).

Klanten buiten de EU kunnen terecht bij onze internationale bandcamp store via https://dutchmusicworks.bandcamp.com

Bedrijfsgegevens

Dutch Music Works b.v.
Bakkerstraat 39
5554 EC  Valkenswaard
the Netherlands
KvK 654.979.37
BTW NL.8561.364.38.B.01
EORI NL.8561.364.3

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.