Tekst aanpassen? Bij de thema instellingen ga je naar: "Algemeen en kleuren" > "Slogan"
0
Winkelwagen
€ 0,00
Artiesten /

Davey Dodds

Davey-Dodds
De muziek van Davey Dodd is Keltisch, psychedelisch, heidens, levensbevestigend en provocerend. Hij weeft sterke melodieën en opvallende teksten rond complexe ritmes. Vorig jaar werd hij door Fantasy Forest Festival uitgeroepen tot ‘The Master of Celtic rock’reel’ . Zijn liveshows bruisen van energie en hij maakt echt verbinding met het publiek.
Ooit was Davey Dodds de frontman van de typisch Engelse progrockband Red Jasper. Nadat hij in 1994 het Symphonische Rock Festival in The Noorderligt in Tilburg (Nederland) headlinede, ging Davey 'met pensioen' en verhuisde hij naar een andere planeet. Hij werkte vele jaren als vliegvisgids op afgelegen, wildernislocaties en had nooit gedacht dat hij weer muziek zou gaan spelen.
Verschillende gebeurtenissen en mensen haalden hem echter weer over te gaan spelen. Zijn nummers werden opgenomen door topartiesten - The Unthanks coverde zijn klassieker ‘The Magpie’ dat werd gebruikt op The Detectorists op BBC2, werd gedraaid op The Proms in 2018 en werd vorig jaar zelfs gecoverd door Dave Gilmour! Zijn soloalbum, ‘Kernowcopia’ werd in 2017 uitgebracht door Angel Air Records en liet zien dat zijn songwriting zo sterk was als altijd. Het comeback-optreden in The Fleece in Bristol in juli bewees dat hij nog steeds de meestershowman en verhalenverteller was.
Davey's laatste album, ‘Toadstool Soup’, werd maart 2020 uitgebracht. Met lovende recensies en een hectisch programma van optredens en festivals keek Davey uit naar een enorm succesvol 2020. Hij was op tournee door Europa met Pendragon toen de corona-chaos losbarstte en alles ontrafelde. Davey was opgelucht dat hij de laatste vlucht uit Polen had gehaald voordat de grenzen gesloten waren.
In plaats van weg te zinken in een put van frustratie en depressief te zijn over wat hij niet kon doen in 2020, besloot Davey positief te zijn en zich te concentreren op wat hij zou kunnen bereiken. Hij zette een ambitieus opnameproject voort. ‘The Rite of Spring’ is een serieus pretentieus conceptstuk! Een Beltane-feest, het is gestructureerd als een druïde ritueel. Een ware constellatie van andere geweldige muzikanten heeft zich bij Davey gevoegd om een ​​fantastisch, baanbrekend meesterwerk te produceren. Er zijn geweldige optredens geboekt om het nieuwe album te promoten en Davey hoopt zijn high-octane Keltische geluiden de hele zomer naar veel festivals te brengen - laten we hopen dat de coronacrisis afneemt!
 


Weergave:
 


Bezig met laden...
Davey Dodds - The Rite of Spring [CD]
Davey's derde solo album sinds zijn terugkeer is een serieus pretentieus conceptstuk! Een Beltane-feest, gestructureerd als een druïde ritueel.
13,95 incl. btw
Davey Dodds - The Rite of Spring [vinyl]
Davey's derde solo album sinds zijn terugkeer is een serieus pretentieus conceptstuk! Een Beltane-feest, gestructureerd als een druïde ritueel.
22,95 incl. btw

Over ons

Buy Your Album is een initiatief van Dutch Music Works b.v.. Het biedt een verkoop platform voor onafhankelijke bands en labels voor het aanbieden van beeld- en geluidsdragers én merchandise aan consumenten binnen de EU. (Wij zijn druk in voorbereiding om de nieuwe BTW regels voor e-commerce binnen de EU in te richten).

Klanten buiten de EU kunnen terecht bij onze internationale bandcamp store via https://dutchmusicworks.bandcamp.com

Bedrijfsgegevens

Dutch Music Works b.v.
Bakkerstraat 39
5554 EC  Valkenswaard
the Netherlands
KvK 654.979.37
BTW NL.8561.364.38.B.01
EORI NL.8561.364.3

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.